Menu

Cvijeće i akcije za ljepši okoliš

Gospić, 17. svibnja-S ciljem uređenja okoliša i  poboljšanja vizure gradova i naselja ovih je dana u mnogim mjestima Ličko-senjske županije organizirano  nekoliko volonterskih akcija. Tako su  akcije čišćenja okoliša „Zelene čistke“ priređene u Korenici, Gospiću, Ličkom Osiku, Udbini, Brinju…

Turistička zajednica grada Senja protekloga je vikenda održala tradicionalni „Festival od rožicev“ gdje su se građanima po promotivnim cijenama nudile cvjetne sadnice, voćke i ukrasno bilje. Sve je bilo „začinjeno“  besplatnom cvjetnom roladom duljine 3 metra, kao i cvjetnim muffinima. Na Pavlinskom trgu bile su priređene i posebne radionice za najmlađe gdje su se djeca učila  izradi dekorativnih detalja od cvijeća i ukrasnog bilja.

Kao i svake godine Turistička zajednica Karlobag je uz potporu Općine Karlobag danas sugrađanima podijelila 2 500 cvjetnih sadnica. Dio je to akcije pod geslom „Više cvijeća-manje smeća“. Cvijeće se dijelilo u samome Karlobagu, zatim u Cesarici i Lukovom Šugarju.

Turistička zajednica grada Gospića će temeljem programa rada za 2017.godinu, a u sklopu akcije „Volim Hrvatsku-volim svoj Gospić“,  i ove godine podijeliti brojnim ustanovama jednogodišnje sadnice  cvijeća, kako bi na taj način  uljepšali svoje okućnice i balkone. Ova se akcija već tradicionalno provodi s ciljem što ljepšeg uređenja Grada Gospića te bolje prezentacije Gospića kao turističke destinacije. Prema planu rada ove će godine biti donirano 1500 cvjetnih sadnica sljedećim ustanovama:Muzej Like Gospić, Državni arhiv u Gospiću, Sveučilište u Zadru-Odsjek za nastavničke studije Gospić, Samostalna narodna knjižnica Gospić, Opća bolnica Gospić, Park prirode Velebit, Gorska služba spašavanja-Stanica Gospić i Dječji centar Gospić. Podjela sadnica organizirat će se u petak, 19. svibnja.

M. S.

 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI