Menu

„Nikola Tesla EV Rally“ rutom povezao Ličko-senjsku županiju

Tesla-Rally-8.jpg (1500×1000)

Zagreb/Gospić, 7. lipnja- Dolaskom  61 sudionika  i 50 elektro-auta u Zagreb okončan je sinoć četvrti po redu „Nikola Tesla EV Rally“. Ruta duljine 1550 km povezala je neke od najljepših dijelova Hrvatske  pa ovaj  relly, osim ekološko-tehnoloških inovacija, promovira i  turističke potencijale Hrvatske. Američka korporacija „Tesla“ pionir je  u konstrukciji i serijskoj proizvodnju automobila koje pokreće el. energija, a u ovogodišnjoj karavani pridružio im se i jedan WW „Eko-golf“. Sudionici  ove sportsko-turističke priredbe jučer su se na kratko zaustavili na parkingu Gradske tržnice u Gospiću i kod elektro-punionice u Memorijalnom centru  Nikole Tesle u Smiljanu. U ime organizatora, zagrebačke tvrtke „Eva Blue“ više o detaljima ovoga rallya rekla nam je Tina Kolovrat.

-Ovo je četvrti  po redu rally koji organiziramo. Startali smo u Poreču, obišli naše najljepše otoke, bili smo i u Splitu, Senju, Zadru, vidjeli smo i Crveno jezero...  Ovaj rally je zapravo jedna velika eko-poruka, dokaz kako se može brzo, udobno i sigurno voziti na el. struju. Treba naglasiti da su nam se pridružili i vozači iz skandinavskih zemalja, Njemačke, Austrije i Italije, ističe  Tina Kolovrat. U zadnjem dijelu ove karavane sudionici „Nikola Tesla EV Rally“ su iz  Senja, preko Gospića, posjetili  i NP Plitvička jezera.

Jedna od primjedbi vlasnika i vozača elektro-automobila vezana je uz elektro-punionice diljem Hrvatske. Iako ih ima u dovoljnom broju, još uvijek nedostaju terminali za brzo punjenje akomulatora. U Gospiću se nalaze dvije elektro-punionice i jedna u Senju.

M. S.

 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI