Menu

Mnoštvo preventivnih aktivnosti za veću sigurnost u Ličko-senjskoj županiji

Gospić, 12. lipnja-Na području Liičko-senjske  županije tijekom mjeseca svibnja nastavila se su radnja Policijske uprave i svih jedinica lokalne samouprave. Očitovalo se to u suradnji s predstavnicima relevantnih institucija i Vijećima za prevenciju gradova i općina gdje se provodi  niz nacionalnih i lokalnih preventivnih programa, a koji doprinose većoj sigurnosti cijele zajednice.

Tako je  u sklopu preventivnog projekta „Zdrav za 5“ – II. komponente na području Policijske postaje Otočac povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje (22. travnja) održana je akcija „Zelena čistka – jedan dan za čist okoliš“. Cilj akcije je uključiti što već broj građana u organizirano, volontersko čišćenje nepravilno odbačenog otpada, kao i podizanje svijesti pojedinaca i organizacija prema otpadu, okolišu i prirodi. U akciji su sudjelovali učenici i nastavnici Osnovne škole Zrinskih i Frankopana i Srednje škole Otočac, djelatnici JP poduzeća Gacka d.o.o. i kontakt policajci Policijske postaje Otočac, a čistilo se izletište Fortica.  Vezano za provedbu navedene komponente projekta „Zdrav za 5“, policijski službenici Policijske postaje Gospić su uz djelatnike Kulturno-informativnog centra Gospić, LAG Lika, Osnovne škole dr. Jure Turića Gospić, Društva naša djeca Gospić, te Udruge roditelja djece s posebnim potrebama Pčelice, sudjelovali u uređenju i obnovi Urbanog vrta u Gospiću. Tom prilikom posađene su razne sadnice i obnovljene postojeće vrtne klupe, te napravljene nove.

U sklopu preventivnog projekta „Zajedno više možemo“ učenicima šestog razreda Osnovne škole „Silvija Strahimira Kranjčevića“ u Senju, kontakt policajka Policijske postaje Senj provela je komponente navedenog projekta „Prevencija i alternativa -1“ i „Prevencija i alternativa -2“. Učenicima se ukazalo na štetne posljedice zlouporabe alkohola i droga, te drugih oblika rizičnog ponašanja, posebice vandalizama i vršnjačkog nasilja, te im je istaknuto da drogama i drugim rizičnim ponašanjima odlučno kažu „NE“ jer uvijek postoji alternativa.

Vezano za provedbu preventivnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“ 26. svibnja u prostorijama Kulturno-informativnog centra Gospić, provedena je prva komponenta ovoga  projekta, odnosno preventivne aktivnosti koje obuhvaćaju:

-Multimedijalni kutak: „Stani pred kameru/mikrofon i pošalji poruku“ – kratka obraćanja predstavnika grada, županije, obrazovnih ustanova, sportskih klubova kroz formu upućivanja jasnih poruka o važnosti sprječavanja govora mržnje;

-Interaktivna radionica za srednjoškolce: „Prevenirajmo zajedno govor mržnje na sportskim natjecanjima“ – učenicima  Gimnazije Gospić i Strukovne škole Gospić (ukupno 70 učenika) radionicu održali policijski službenik Službe policije i policijska službenica za prevenciju.

P.U./M. S.

 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI