Menu

Župan dr. Milinović na radnom sastanku s lovcima i predstavnicima Ministarstva poljoprivrede

3-12.jpg (1500×1000)

Gospić, 13. lipnja- Župan ličko-senjski  dr. Darko Milinović  bio je danas domaćin sastanka tijekom kojeg su predstavnici lovačkih udruga i koncesionari lovišta   koja se nalaze na području Ličko-senjske županije iznijeli brojne probleme s kojima se učestalo susreću. Lovce je predvodio tajnik Županijskog lovačkog saveza Mile Ugarković, a na brojne upite lovaca odgovarao je i mr. Ivica Francetić, pomoćnik ministra poljoprivrede za šumarstvo, lovstvo i drvnu  industriju. O obraćanju novinarima župan Milinović je istaknuo kako je problematika koju su lovci iznijeli široka, ali svako nije nerješiva i pomaci će biti vidljivi vrlo skoro.

-Danas smo doznali kako su problemi lovaca vezani  uz nekoliko situacija na terenu. Nekontrolirano izazivanje požara uzrokuje ogromne štete u smislu migracije divljači i  uništavanju njihovih staništa. Tu valja pridodati i nekontroliranu sječu privatnih šuma, zatim organiziranje sportskih manifestacija unutar nekih lovišta. Nekolicina korisnika poticaja ne koriste površine za ispašu stoke, ne kose ih, već ih zapale kako se ne bi ustanovilo da ih ne koriste. Danas smo dogovorili sastanak na kojemu će biti predstavnici svih strana zainteresiranih za rješavanje ove problematike: Hrvatskih šuma, lovaca, Policijske uprave, predstavnika Ministarstva poljoprivrede i Ličko-senjske županije, istaknuo je župan Milinović koji je napomenuo kako se Županijski lovački savez s povjerenjem obratio Ličko-senjskoj županiji s kojom ga veže dugogodišnja partnerska suradnja. Pomoćnik ministra mr. Ivica Francetić  ustvrdio je kako su lovci i šumari najveći zaštitari prirode te se stoga ovi problemi moraju rješavati.

-Drago mi je što me župan dr. Milinović pozvao na ovaj sastanak jer želim i mogu pomoći, a zajednički možemo pridonijeti  da bi se ovi problemi rješavali. Područja o kojima govorimo regulirani su sa više Zakona. Narednog tjedna ćemo pokrenuti šire aktivnosti koji će našom sinergijom učiniti znatni pomak u smislu očuvanja staništa divljači i nastavka očuvanja prirode, rekao je mr. Francetić. Tajnik Županijskog lovačkog saveza Ličko-senjske  županije Mile Ugarković uvjeren je kako će se većina ovih problema rješavati dogovorom svih zainteresiranih strana. Uz zahvale županu Milinoviću Ugarković je naglasio kako su Ličko-senjska županija i Županijski lovački savez već niz godina vrlo uspješni partneri.

M. S.

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI