Menu

Konferencija „Što je Europska unija?“

Istraživanja diljem svijeta pokazuju slabu uključenost mladih u izborne procese, što je potvrđeno i kod nas. Upravo s ciljem poticanja građana, pogotovo mladih, da izađu na iduće izbore i aktivno se uključe u političke procese, zadovoljstvo nam je pozvati vas na međunarodnu konferencijuu organizaciji Hrvatske zajednice županija uz partnerstvo s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj

 

„Što je Europska unija?“

u ponedjeljak 4. veljače 2019. godine

u Hotelu International (Miramarska 24, Zagreb)

s početkom u 10 sati

Izjave za medije predviđene su u 9.45 sati.

 

U uvodnom dijelu konferencije prisutnima će se obratiti predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk, a uslijedit će izlaganja Europskog parlamenta – Ureda u Republici Hrvatskoj, Državnog izbornog povjerenstva, Europske komisije i Centra za empirijska politološka istraživanja (tbc).

 

Drugi dio konferencije naglasak će staviti na važnost društveno-političke aktivnosti mladih o čemu će na okruglom stolu raspravljati predstavnici Mreže mladih Hrvatske, inicijative Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te Mreže udruga Zagor. Tom će prilikom biti uručene i nagrade najboljim autorima fotografija, videa i literarnih radova kreativnog natječaja EU2ME koji je Hrvatska zajednica županija provodila u razdoblju od 10. do 21 siječnja ove godine za sudionike u dobi od 16 do 30 godina. U sklopu natječaja, sudionici su na kreativan način izražavali što za njih znači Europska unija i kako je oni doživljavaju.  

 

Navedena međunarodna konferencija dio je europskog projekta CROSS OVER kojemu je cilj potaknuti mlade na promišljanje o političkoj odgovornosti, kroz povećanje participacije na izborima za Europski parlament. Temeljna ideja projekta je osmisliti i potaknuti akcije koje će učinkovito riješiti nedostatak interesa za glasanje mladih na europskoj razini.

 

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati glavnu tajnicu Hrvatske zajednice županija Melitu Pavlek na broj mobitela 01 6110-361 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

Radujemo se vašem dolasku!

 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI