Menu

Obavijest

Ured Državne Uprave u Ličko-senjskoj županiji prestao je s radom 1. siječnja 2020. godine te su poslovi iz djelokruga rada Ureda državne uprave povjereni Ličko-senjskoj županiji.

Potrebni obrasci za preuzete poslove Ureda državne uprave: Obrt / Promet / Stambeno / Trgovina / Turizam / Ugostiteljsto

Obilježen Dan otvorenih vrata EU projekata

U sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata, održan je sastanak Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Ličko-senjske županije.

Cilj obilježavanja Dana otvorenih vrata EU Projekata je predstavljanje projekata koji pridonose razvoju lokalnih zajednica u brojnim područjima kao što su poduzetništvo, zaštita okoliša, zdravlje i slično. Kao odličan primjer naveden je projekt „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko-senjske županije“ koji bi trebao biti motivacija i inspiracija korisnicima koji svoje ideje žele financirati iz fondova Europske unije, odnosno iz navedenog projekta.

Na sastanku je voditeljica projekta gđa Tomislava Maras prisutnima predstavila i Nacrt Programa dodjele potpora za samozapošljavanje kojim se uređuju uvjeti, kriteriji i način dodjele potpora male vrijednosti koje će Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije - LIRA dodjeljivati nezaposlenim pripadnicima ranjivih skupina za sufinanciranje troškova predviđenih Programom.

JU Razvojna agencija Ličko-senjske županije – LIRA temeljem Programa dodijeliti će 1.000.000,00 kuna nezaposlenim pripadnicima ranjivih skupina u Ličko-senjskoj županiji definiranim Strategijom razvoja ljudskih potencijala Ličko-senjske županije za razdoblje 2014.-2020. godine.

Navedeni Program jednoglasno je usvojen od strane članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, nakon čega akt ide u daljnju proceduru. Program je od velike važnosti za našu lokalnu zajednicu jer će se ukupno dodijeliti 20 potpora čija pojedinačna vrijednost iznosi 50.000,00 kuna. Također će se nezaposlenima omogućiti i edukacije kako bi stekli dovoljno znanja i vještina za realiziranje poslovne ideje, ali i trajni opstanak na tržištu rada Ličko-senjske županije.

                                                                                                        

                                                                    

 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI