Menu

POZIV NA PREDSTAVLJANJE FLAG NATJEČAJA

 OZIV NA PREDSTAVLJANJE FLAG NATJEČAJA

 

Poštovani,

 

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanja FLAG natječaja za odobrene mjere iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu (LRSR) Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Tramuntana (LAGUR-a Tramuntana). 

 

Predstavljanja će se održati u svim jedinicama lokalne samouprave koje obuhvaća LAGUR Tramuntana. Predstavnici LAGUR-a će predstaviti natječajnu dokumentaciju i način prijave na trenutno otvorene FLAG natječaje. Natječajnu dokumentaciju je moguće preuzeti na: www.lagur-tramuntana.hr

Raspored predstavljanja:

 • 13. siječnja 2020. (ponedjeljak), od 10:00 do 12:00 sati, Vijećnica Općine Karlobag, Trg dr. Franje Tuđmana 2

 • 14. siječnja 2020. (utorak), od 08:30 do 10:30 sati, Vijećnica Općine Lopar, Lopar 289 A

 • 17. siječnja 2020. (petak), od 9:00 do 11:00 sati, Velika vijećnica Grada Raba, Trg Municipium Arba 2

 • 21. siječnja 2020. (utorak), od 10:00 do 12:00 sati, Gradska knjižnica Senj, Trg Cilnica 11

 • 22. siječnja 2020. (srijeda), od 9:00 do 11:00 sati, Gradska knjižnica Novalja, Vodovodna 3

 • 28. siječnja 2020. (utorak), od 9:00 do 11:00 sati, Gradska knjižnica Novalja, Vodovodna 3

Program predstavljanja:

 • Uvodna riječ

 • Predstavljanje LAGUR-a Tramuntana i Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a Tramuntana za razdoblje 2014. – 2020.

 • Predstavljanje Mjere 2.A.1. Razvoj turističkih sadržaja povezanih s tradicijom ribarskog kraja

 • Predstavljanje Mjere 1.A.1. Povećanje vrijednosti tradicionalnim lokalnim proizvodima ribarstva i akvakulture

 • Pitanja i odgovori

 

S poštovanjem,

Voditeljica LAGUR Tramuntana:

Petra Aničić

 

Mjera 2.A.1. Razvoj turističkih sadržaja povezanih s tradicijom ribarskog kraja

 

Natječajna dokumentacija:

https://lagur-tramuntana.hr/mjera-2-a-1-razvoj-turistickih-sadrzaja-povezanih-s-tradicijom-ribarskog-kraja/

 

Prihvatljivi korisnici:

 • Jedinice lokalne samouprave, komunalna poduzeća, ustanove u javnom vlasništvu

 • Fizičke i pravne osobe u rangu mikro i malih poduzeća 

 • Organizacije civilnog društva

 • Turističke zajednice

Prihvatljive aktivnosti:

 1. Osmišljavanje te izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili adaptacija i/ili opremanje malih ribarskih i/ili pomorskih „muzeja“ i/ili tematskih i/ili edukativnih i/ili interpretacijskih / multimedijalnih centara i/ili tematskih ruta i slično usmjerenih na očuvanje i promociju ribarske i pomorske tradicije i tradicionalne brodogradnje ribarstvenog područja.

 2. Osmišljavanje, organiziranje i opremanje natjecateljskih događanja u svrhu promocije morskog i priobalnog područja te ribarstvene i pomorske baštine (natjecanja u pripremi tradicionalnih jela od proizvoda ribarstva i akvakulture i slično).

 3. Osmišljavanje, organiziranje  i opremanje ribarskih i/ili pomorskih manifestacija (prikaz tradicionalnih običaja, prikaz ribarskih tehnika, prikaz pomorske tradicije, gastronomske manifestacije i slično).

 4. Troškovi nabave opreme za osiguravanje održivosti natjecateljskih događanja i ribarskih i/ili pomorskih i/ili gastronomskih manifestacija iz točaka 2.A.1. b i 2.A.1. c (pozornica, razglas, rasvjeta, prezentacijska oprema, kuharska oprema, tehnička oprema i slično povezano sa natjecateljskim događanjima i manifestacijama…).

 5. Osmišljavanje i izrada edukativnih materijala usmjerenih na očuvanje i promociju ribarske i pomorske tradicije i tradicionalne brodogradnje ribarstvenog područja.

 6. Troškovi nabave potrošnog materijala za prezentaciju lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture (lokalni proizvodi ribarstva i akvakulture, potrošni materijal od biorazgradivih i/ili ekoloških materijala za posluživanje i sl.). 

 7. Troškovi najma opreme za prezentaciju proizvoda ribarstva i akvakulture (štandovi, stolovi, kućice, šatori, i sl.).

 8. Troškovi nabave potrošnog materijala za pripremu lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture (lokalni proizvodi ribarstva i akvakulture, potrošni materijal od biorazgradivih i ekoloških materijala za posluživanje i slično povezano sa pripremom lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture). 

 9. Troškovi najma opreme za pripremu lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture (roštilj, kotlić, lonci i padele (posude) s plamenicima i slično povezano sa pripremom lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture).

 10. Ulaganja u marketinške aktivnosti (komunikacijski i/ili marketinški plan, dizajn, lektoriranje, prijevod, logo, izrada foto i video materijala, izrada promidžbenog materijala, nastupi na sajmovima/manifestacijama, oprema za marketinške aktivnosti i sl.)

 11. Opći troškovi

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za sufinanciranje operacija u okviru ovog FLAG natječaja iznosi 805.000,00 € u protuvrijednosti u HRK.

Rok za podnošenje prijava teče od 03.02.2020. godine do 30.04.2020. godine.

Mjera 1.A.1. Povećanje vrijednosti tradicionalnim lokalnim proizvodima ribarstva i akvakulture

 

Natječajna dokumentacija:

https://lagur-tramuntana.hr/mjera-1-a-1-povecanje-vrijednosti-tradicionalnim-lokalnim-proizvodima-ribarstva-i-akvakulture/

 

Prihvatljivi korisnici:

 • Jedinice lokalne samouprave, komunalna poduzeća, ustanove u javnom vlasništvu

 • Fizičke i pravne osobe u rangu mikro i malih poduzeća 

 

Prihvatljive aktivnosti:

 1. Izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili adaptacija i/ili opremanje malih objekata za preradu i/ili sušenje i/ili čišćenje proizvoda ribarstva, uključujući u svrhu udovoljavanja higijenskih standarda, udovoljavanju uvjeta rada, opremanje skladišnih prostora, nabavka opreme za čišćenje, opreme za preradu, nabavka ambalaže (za staklenke i sl.) i sl.

 2. Izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili adaptacija i/ili opremanje objekta u svrhu maloprodaje proizvoda ribarstva i akvakulture, uključujući nabavu i/ili opremanje mobilnih (vozila, prikolice i sl.) i/ili nabavu i/ili opremanje montažnih (kontejnerskog tipa i sl.) ribarnica

 3. Nabava i/ili opremanje mobilnih (vozila, prikolice i sl.) i/ili nabava i/ili opremanje montažnih (kontejnerskog tipa i sl.) objekata brze prehrane

 4. Izrada mrežne stranice i/ili aplikacije za prodaju lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture, te oprema za informatičku podršku korištenju mrežne stranice i/ili aplikacije

 5. Ulaganja u marketinške aktivnosti za prodaju lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture (komunikacijski i/ili marketinški plan, dizajn, lektoriranje, prijevod, logo, izrada foto i video materijala, izrada promidžbenog materijala, nastupi na sajmovima/manifestacijama i sl.)

 6. Opći troškovi

 

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za sufinanciranje operacija u okviru ovog FLAG natječaja iznosi 100.000,00 € u protuvrijednosti u HRK.

Rok za podnošenje prijava teče od 03.02.2020. godine do 31.03.2020. godine.

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI