Logo
Print this page

POZIV NA PREDSTAVLJANJE FLAG NATJEČAJA

 OZIV NA PREDSTAVLJANJE FLAG NATJEČAJA

 

Poštovani,

 

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanja FLAG natječaja za odobrene mjere iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu (LRSR) Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Tramuntana (LAGUR-a Tramuntana). 

 

Predstavljanja će se održati u svim jedinicama lokalne samouprave koje obuhvaća LAGUR Tramuntana. Predstavnici LAGUR-a će predstaviti natječajnu dokumentaciju i način prijave na trenutno otvorene FLAG natječaje. Natječajnu dokumentaciju je moguće preuzeti na: www.lagur-tramuntana.hr

Raspored predstavljanja:

 • 13. siječnja 2020. (ponedjeljak), od 10:00 do 12:00 sati, Vijećnica Općine Karlobag, Trg dr. Franje Tuđmana 2

 • 14. siječnja 2020. (utorak), od 08:30 do 10:30 sati, Vijećnica Općine Lopar, Lopar 289 A

 • 17. siječnja 2020. (petak), od 9:00 do 11:00 sati, Velika vijećnica Grada Raba, Trg Municipium Arba 2

 • 21. siječnja 2020. (utorak), od 10:00 do 12:00 sati, Gradska knjižnica Senj, Trg Cilnica 11

 • 22. siječnja 2020. (srijeda), od 9:00 do 11:00 sati, Gradska knjižnica Novalja, Vodovodna 3

 • 28. siječnja 2020. (utorak), od 9:00 do 11:00 sati, Gradska knjižnica Novalja, Vodovodna 3

Program predstavljanja:

 • Uvodna riječ

 • Predstavljanje LAGUR-a Tramuntana i Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a Tramuntana za razdoblje 2014. – 2020.

 • Predstavljanje Mjere 2.A.1. Razvoj turističkih sadržaja povezanih s tradicijom ribarskog kraja

 • Predstavljanje Mjere 1.A.1. Povećanje vrijednosti tradicionalnim lokalnim proizvodima ribarstva i akvakulture

 • Pitanja i odgovori

 

S poštovanjem,

Voditeljica LAGUR Tramuntana:

Petra Aničić

 

Mjera 2.A.1. Razvoj turističkih sadržaja povezanih s tradicijom ribarskog kraja

 

Natječajna dokumentacija:

https://lagur-tramuntana.hr/mjera-2-a-1-razvoj-turistickih-sadrzaja-povezanih-s-tradicijom-ribarskog-kraja/

 

Prihvatljivi korisnici:

 • Jedinice lokalne samouprave, komunalna poduzeća, ustanove u javnom vlasništvu

 • Fizičke i pravne osobe u rangu mikro i malih poduzeća 

 • Organizacije civilnog društva

 • Turističke zajednice

Prihvatljive aktivnosti:

 1. Osmišljavanje te izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili adaptacija i/ili opremanje malih ribarskih i/ili pomorskih „muzeja“ i/ili tematskih i/ili edukativnih i/ili interpretacijskih / multimedijalnih centara i/ili tematskih ruta i slično usmjerenih na očuvanje i promociju ribarske i pomorske tradicije i tradicionalne brodogradnje ribarstvenog područja.

 2. Osmišljavanje, organiziranje i opremanje natjecateljskih događanja u svrhu promocije morskog i priobalnog područja te ribarstvene i pomorske baštine (natjecanja u pripremi tradicionalnih jela od proizvoda ribarstva i akvakulture i slično).

 3. Osmišljavanje, organiziranje  i opremanje ribarskih i/ili pomorskih manifestacija (prikaz tradicionalnih običaja, prikaz ribarskih tehnika, prikaz pomorske tradicije, gastronomske manifestacije i slično).

 4. Troškovi nabave opreme za osiguravanje održivosti natjecateljskih događanja i ribarskih i/ili pomorskih i/ili gastronomskih manifestacija iz točaka 2.A.1. b i 2.A.1. c (pozornica, razglas, rasvjeta, prezentacijska oprema, kuharska oprema, tehnička oprema i slično povezano sa natjecateljskim događanjima i manifestacijama…).

 5. Osmišljavanje i izrada edukativnih materijala usmjerenih na očuvanje i promociju ribarske i pomorske tradicije i tradicionalne brodogradnje ribarstvenog područja.

 6. Troškovi nabave potrošnog materijala za prezentaciju lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture (lokalni proizvodi ribarstva i akvakulture, potrošni materijal od biorazgradivih i/ili ekoloških materijala za posluživanje i sl.). 

 7. Troškovi najma opreme za prezentaciju proizvoda ribarstva i akvakulture (štandovi, stolovi, kućice, šatori, i sl.).

 8. Troškovi nabave potrošnog materijala za pripremu lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture (lokalni proizvodi ribarstva i akvakulture, potrošni materijal od biorazgradivih i ekoloških materijala za posluživanje i slično povezano sa pripremom lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture). 

 9. Troškovi najma opreme za pripremu lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture (roštilj, kotlić, lonci i padele (posude) s plamenicima i slično povezano sa pripremom lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture).

 10. Ulaganja u marketinške aktivnosti (komunikacijski i/ili marketinški plan, dizajn, lektoriranje, prijevod, logo, izrada foto i video materijala, izrada promidžbenog materijala, nastupi na sajmovima/manifestacijama, oprema za marketinške aktivnosti i sl.)

 11. Opći troškovi

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za sufinanciranje operacija u okviru ovog FLAG natječaja iznosi 805.000,00 € u protuvrijednosti u HRK.

Rok za podnošenje prijava teče od 03.02.2020. godine do 30.04.2020. godine.

Mjera 1.A.1. Povećanje vrijednosti tradicionalnim lokalnim proizvodima ribarstva i akvakulture

 

Natječajna dokumentacija:

https://lagur-tramuntana.hr/mjera-1-a-1-povecanje-vrijednosti-tradicionalnim-lokalnim-proizvodima-ribarstva-i-akvakulture/

 

Prihvatljivi korisnici:

 • Jedinice lokalne samouprave, komunalna poduzeća, ustanove u javnom vlasništvu

 • Fizičke i pravne osobe u rangu mikro i malih poduzeća 

 

Prihvatljive aktivnosti:

 1. Izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili adaptacija i/ili opremanje malih objekata za preradu i/ili sušenje i/ili čišćenje proizvoda ribarstva, uključujući u svrhu udovoljavanja higijenskih standarda, udovoljavanju uvjeta rada, opremanje skladišnih prostora, nabavka opreme za čišćenje, opreme za preradu, nabavka ambalaže (za staklenke i sl.) i sl.

 2. Izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili adaptacija i/ili opremanje objekta u svrhu maloprodaje proizvoda ribarstva i akvakulture, uključujući nabavu i/ili opremanje mobilnih (vozila, prikolice i sl.) i/ili nabavu i/ili opremanje montažnih (kontejnerskog tipa i sl.) ribarnica

 3. Nabava i/ili opremanje mobilnih (vozila, prikolice i sl.) i/ili nabava i/ili opremanje montažnih (kontejnerskog tipa i sl.) objekata brze prehrane

 4. Izrada mrežne stranice i/ili aplikacije za prodaju lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture, te oprema za informatičku podršku korištenju mrežne stranice i/ili aplikacije

 5. Ulaganja u marketinške aktivnosti za prodaju lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture (komunikacijski i/ili marketinški plan, dizajn, lektoriranje, prijevod, logo, izrada foto i video materijala, izrada promidžbenog materijala, nastupi na sajmovima/manifestacijama i sl.)

 6. Opći troškovi

 

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za sufinanciranje operacija u okviru ovog FLAG natječaja iznosi 100.000,00 € u protuvrijednosti u HRK.

Rok za podnošenje prijava teče od 03.02.2020. godine do 31.03.2020. godine.

Izrada; Meridies web design Sva prava pridržana.