Menu

Ministar Butković u Gospiću potpisao nove Ugovore za izgradnju i obnovu luka u Ličko - senjskoj županiji

Ministar mora, prometa i i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima boravio je danas u Gospiću povodom svečanog potpisivanja ugovora i sporazuma za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata luka otvorenih za javni promet i ugovora i sporazuma za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u Ličko - senjskoj županiji.

Uz ministra Olega Butkovića, ravnatelja županijske lučke uprave Novalja, Igora Vidasa  i ravnatelja županijske lučke uprave Senj, Predraga Dešića ugovore i sporazume potpisali su gradonačelnik Grada Novalje, Ante Dabo i načelnik Općine Karlobag, Ivan Tomljenović, a na svečanom potpisivanju sudjelovao je župan Ličko - senjske županije, Darko Milinović i gradonačelnik Grada Senja, Sanjin Rukavina te predstavnici Grada Gospića.

Nakon potpisivanja ugovora ministar Butković istaknuo je značaj Projekta, čija realizacija je omogućena današnjim potpisivanjem ugovora i sporazuma o sufinanciranju radova na izgradnju lučkih infrastruktura, na području Županije: "Riječ je o Projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju objekata pod-gradnje u lukama otvorenim za javni promet, od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u vrijednosti 5,3 milijuna kuna. Sada smo pokrenuli veliki investicijski ciklus u kojemu ćemo sa preko 800 milijuna kuna iz EU fondova pomoći lučkim upravama, gradovima i općinama.  Osim toga, značajna financijska sredstva Ministarstvo osigurava za sufinanciranje projekata sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. Tako je ove godine naše Ministarstvo osiguralo 90,5 milijuna kuna za projekte ulaganja u male luke i pomorsko dobro u općoj upotrebi, a u proteklim tjednima potpisani su ugovori za sufinanciranje projekata u Šibensko - kninskoj, Splitsko - dalmatinskoj, Dubrovačko - neretvanskoj, Zadarskoj, Primorsko - goranskoj i Istarskoj županiji.". - zaključio je ministar Butković.

Govoreći o važnosti potpisivanja Ugovora župan Darko Milinović dao je širu dimenziju današnjih događanja: "To nam  svjedoči o uspješnosti ravnatelja Lučkih uprava, gradonačelnika i načelnika koje će na ovaj način izvršiti dodatna ulaganja u pomorsku infrastrukturu. Da nije bilo kvalitetnih lokalnih programa, ne bi bilo niti ovakvih pomaka. Nakon stabilizacije proračuna Ličko-senjska županija je za ovu namjenu osigurala dodatnih 1,8 milijuna kuna. Sva ova ulaganja svakako će pomoći u gospodarskom smislu ove županije i pomoći u smanjivanju odljeva stanovništva. Zahvaljujem se ministru Butkoviću i uvjeren sam da će kroz ostale infrastrukturne projekte pomoći ukupnom razvoju ovog dijela Hrvatske.". - rekao je župan Milinović.

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI