Menu

Župan Milinović:“ Na našem području za sada nema pojave koronavirusa, nema ograničenja u radu trgovina i kafića“!

Nakon redovnog kolegija županijskog Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije javnosti se danas obratio župan Darko Milinović. Ustvrdio je kako na ovim prostorima za sada nema pojave koronavorusa, ali i pozvao građane na povećani oprez.

-Epidemiološka situacija je za sada zadovoljavajuća, bez oboljelih od koronavirusa. To ne znači da se taj podatak ubrzo neće promjeniti. Do sada smo imali 293 sumnjiva slučaja, osoba koje su bile u samoizolaciji. Taj broj se smanjio na 103 slučaja. Preporuka ovoga Stožera je da ne ograničavamo rad kafića, trgovina i ostalih uslužnih djelatnosti. Ali zato pozivamo građane da socijalne kontakte smanje na najmanju moguću mjeru. Izlazite što manje u kafiće i trgovine, održavajte maksimalno osobnu higijenu. U Općoj bolnici Gospić imamo izdvojen odjel za one slučajeve koji su sumnjivi na koronavirus, za građane koji su boravili na sumnjivim područjima. Za sada smo testirali osmero pacijenata, od kojih je sedmero imalo negativan nalaz, dok osmi nalaz očekujemo večeras ili najkasnije sutra ujutro, naglasio je župan Darko Milinović.

Nastavlja se normalan rad županijskih službi sa strankama

Milinović je također rekao kako se neće ograničavati rad županijskih službi, ali da građani putem telefona i interneta realiziraju neke od potrebnih aktivnosti. Na ovaj su način građanima dostupne sve općinske i gradske službe u Ličko-senjskoj županiji.

Za slučajeve kada se građani moraju osobno pojaviti u nekom uredu, poručio je neka to učine jer su pri tome maksimalno povećane epidemiološke mjere. Zbog dosadašnjih iskustava sa koronavirusom preporuča se starijim osobama zadržavanje u kućama.

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI