Menu

Obavijest

Ured Državne Uprave u Ličko-senjskoj županiji prestao je s radom 1. siječnja 2020. godine te su poslovi iz djelokruga rada Ureda državne uprave povjereni Ličko-senjskoj županiji.

Potrebni obrasci za preuzete poslove Ureda državne uprave: Obrt / Promet / Stambeno / Trgovina / Turizam / Ugostiteljsto

Poziv za sudjelovanjem u 16. ocjenjivanju meda, 12. ocjenjivanju sira te 10. ocjenjivanju voćnih rakija s područja Ličko-senjske županije

Ličko-senjska županija i ove godine u sklopu godišnje manifestacije Jesen u Lici organizira ocjenjivanje meda, sira i voćnih rakija.

Ovim putem pozivamo sve proizvođače meda s područja Ličko-senjske županije za sudjelovanjem u 16. ocjenjivanju meda proizvedenog na području Ličko-senjske županije.

Ocjenjivanje tradicionalno vrši Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju.

Zainteresirani pčelari trebaju dostaviti po jednu staklenku tekućeg meda od 900 g, i jednu staklenku tekućeg meda od 450 g za svaki uzorak koji će se ocjenjivati.

Pozivamo i sve proizvođače voćnih rakija s područja Ličko-senjske županije da sudjeluju u 10. ocjenjivanju voćnih rakija proizvedenih na području Ličko-senjske županije, koje će ove godine obaviti Prehrambeno-biotehnološki fakultet Zagreb, Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo. Ocjenjivanje voćnih rakija uključuje organoleptičku i fizikalno-kemijsku analizu uzoraka, analizu boje prema CIE lab sustavu i analizu biološki aktivnih spojeva. Svi proizvođači koji žele sudjelovati u ocjenjivanju trebaju dostaviti po jednu litru  voćne rakije za svaki uzorak koji će se ocjenjivati.

Uzorci meda i voćnih rakija prikupljaju se do 11. rujna 2018. godine u prostorima Ličko-senjske županije, Upravni odjel za gospodarstvo, soba broj 19, kontakt osoba Snježana Došen.

Ocjenjivanje sira Ličko-senjska županija provodi u suradnji s Udrugom malih sirara „Lički škripavac“, koja će obaviti prikupljanje uzoraka, a ocjenjivanje prikupljenih uzoraka sira i ove godine provesti će Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za mljekarstvo.

Predstavljanje najbolje ocjenjenih uzoraka meda, sira i voćnih rakija obaviti će se dana 06. listopada 2018. godine prigodom održavanja drugog dana izložbe Jesen u Lici, a kojom prigodom će se uručiti i diplome proizvođačima.

 

Pozivaju se proizvođači da u što većem broju sudjeluju u ocjenjivanju kvalitete meda, sira i voćnih rakija proizvedenih na području Ličko-senjske županije, i na taj način dokažu neospornu kvalitetu svojih proizvoda.

Postupkom ocjenjivanja proizvođači će ujedno dobiti i upute kako upravljati kvalitetom svojih proizvoda, a sve sa ciljem ujednačavanja razine vrhunske kakvoće meda, sira i voćnih rakija proizvedenih na području Ličko-senjske županije, i stvaranja uvjeta za lakši i prepoznatljiv nastup na zahtjevnom europskom tržištu i posebno vrednovanje navedenih proizvoda.

  

 

                                                                                                                                          UPRAVNI ODJEL ZA GOSPODRASTVO

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI