Menu

Prisege sudaca porotnika Općinskog suda u Gospiću

U zgradi Ličko-senjske županije, u sali za sastanke Kabineta župana u Gospiću, danas je u nazočnosti zamjenice Predsjednice Općinskog suda u Gospiću gđe. Mirjane Kosanović i Povjerenika Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Županijske skupštine Ličko – senjske županije g. Budimira Peranića, održano svečano polaganje prisege imenovanih sudaca porotnika Općinskog suda u Gospiću.

Nakon uvodnih riječi i pozdrava zamjenice Predsjednice Općinskog suda u Gospiću gđe. Mirjane Kosanović, sucima porotnicima se obratio Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Županijske skupštine Ličko – senjske županije g. Budimir Peranić.

Istakao je da je prema Zakona o sudovima propisano da suce porotnike općinskih sudova imenuje županijska skupština po prethodno pribavljenim prijedlozima općinskih, odnosno gradskih vijeća te sindikata, udruženja poslodavaca i gospodarske komore (ovlašteni predlagatelji), a po prethodnom mišljenju predsjednika suda.

Nakon što su imenovani, budući je Županijska skupština raspuštena,  sukladno zakonskim ovlastima, prije stupanja na dužnost prisege se umjesto pred predsjednikom Županijske skupštine polažu pred Povjerenikom Vlade Republike Hrvatske obavljanje poslova iz nadležnosti Županijske skupštine .

Potom je pozvao suce porotnike da pristupite polaganju prisege.

Od 23 imenovana suca porotnika, prisege je položilo i svojim potpisima prisegnulo 18 porotnika.

G. Budimir Peranić čestitao je sudcima porotnicima na polaganju svečane prisege i zaželio puno uspjeha u budućem radu i važnoj dužnosti te se predstavnici pravosuđa gđi. Mirjani Kosanović zahvalio što je svojom  nazočnošću uveličala čin polaganja prisega.

Završnim riječima obratila se na kraju zamjenica Predsjednice Općinskog suda u Gospiću gđa. Mirjana Kosanović uputivši čestitke sucima porotnicima na spremnosti za obnašanje ove časne dužnosti.

Činom polaganja prisege suci porotnici pri Općinskom sudu u Gospiću, stekli su uvjete za obnašanje svoje dužnosti.

 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI