Logo
Print this page

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA OBJAVILA JAVNI POZIV ZA KORIŠTENJE POTPORA ZA SMANJENJE TROŠKOVA PRIJEVOZA MLIJEKA

Proizvodnja mlijeka u Hrvatskoj se godinama suočava s problemom visokih troškova prijevoza mlijeka, koji nije zaobišao ni Ličko-senjsku županiju – najveću županiju u Republici Hrvatskoj.

Stoga je Ličko-senjska županija kako bi pomogla očuvanju proizvodnje mlijeka na području Ličko-senjske županije krajem 2019. godine donijela izmjene i   dopune Programa potpora poljoprivredi kojima je usvojena nova mjera za provedbu - Mjera 6. naziva: Potpore održavanju proizvodnje mlijeka - smanjenju troškova prijevoza mlijeka na području Ličko-senjske županije. 

Sukladno navedenom dana 29. siječnja 2020. godine Župan Ličko-senjske županije objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora za smanjenje troškova prijevoza mlijeka na području Ličko-senjske županije za 2020. godinu.

Pravo podnošenja prijave na raspisani Javni poziv imaju trgovačka društva, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji vrše sakupljanje i prijevoz mlijeka na području Ličko-senjske županije.

Sufinancirat će se opravdani troškovi prijevoza mlijeka sa 0,15 kn po litri otkupljenog i prevezenog mlijeka, a potpore će se isplaćivati mjesečno. Očekujemo da će slične potpore istim korisnicima odobravati i jedinice lokalne samouprave, a u cilju kumulativnog smanjenja troškova prijevoza mlijeka na području Županije.

Teksta Javnog poziva i pripadajuće dokumentacije moguće je preuzeti link.

Izrada; Meridies web design Sva prava pridržana.