Menu

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije

U Sali za sastanke Ličko-senjske županije održana je sjednica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije. U nazočnosti župana Darka Milinovića, načelnika Stožera i zamjenika župana Vice Nekića te članova Stožera, sjednici su nazočili  načelnici gradskih i općinskih stožera civilne zaštite, epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije te predstavnici Hrvatske vojske.

Župan Milinović u uvodnom obraćanju osvrnuo se na aktualnu zdravstvenu situaciju vezanu na pojavu  COVID-19 virusa u svijetu i Republici Hrvatskoj smatrajući da nema mjesta širenju panike, jer sve nadležne službe provode redovne aktivnosti u preventivnoj zaštiti te ujedno nazočnim predstavnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite s područja Županije zahvalio na dosadašnjem angažmanu i čestitao im Međunarodni dan civilne zaštite  i ujedno Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Na radnom djelu sjednice pod predsjedanjem načelnika Županijskog stožera Vice Nekića o  zdravstvenoj situaciji govorili su dr. Ružica Čanić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, dr. Sandra Čubelić, ravnateljica Opće bolnice Gospić te dr. Ivan Stanić  epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo. Zaključno je da pojave COVID-19 virusa u Ličko-senjskoj županiji za sad nema, no ukoliko se pojavi sve zdravstvene službe su spremne i sve potrebne aktivnosti prevencije i liječenja su poduzete. 

Članovi Stožera razmatrali su i usvojili dokumente iz područja zaštite od požara i civilne zaštite u skladu s Programom aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2020. godini.

U suradnji sa Službom civilne zaštite Gospić prikazan je kratak pregled djelovanja sustava civilne zaštite na području Ličko-senjske županije (video prezentacija).

Nakon održane sjednice Stožera civilne zaštite u organizaciji Ličko-senjske županije i PUCZ Rijeka-Službe civilne zaštite Gospić, u Kulturno-informativnom centru Gospić s početkom u 12.00 sati  za učenike Gimnazije Gospić i Strukovne škole Gospić održano je predavanje na temu „Uzroci i posljedice klimatskih promjena“ autorice dr.sc. Jelene Puđak.

Na kraju predavanja predstavnici PU ličko-senjske, HGSS Stanice Gospić, Društva Crvenog križa Ličko-senjske županije i Županijske vatrogasne zajednice  predstavili su spremnost svojih službi u djelovanju na uzrok i posljedice ugroza. 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI