Menu

Župan Milinović:“Čuvajmo snagu hrvatskog duha i opstojnosti !“

Na stočnoj tržnici pored Gospića na današnji dan, prije 29 godina održano je prvo postrojavanje 25. satnije ZNG Gospić, prve dragovoljačke vojne formacije u ovom dijelu Like. U čast ovog povijesnog događaja u gospićkoj katedrali Navještenja blažene djevice Marije održana je sveta misa koju je predvodio gospićki župnik vlč. Mario Vazgeč. Nakon toga je kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata održana komemoracija. 

Sjenama poginulih najprije su se poklonili članovi njihovih obitelji, zatim suborci, izaslanstvo Ličko-senjske županije predvođeno županom dr. Darkom Milinovićem, izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici policije i Grada Gospića.

Najmlađi liječnik u prvom vojnom sanitetu u Gospiću bio je upravo župan dr. Darko Milinović koji ističe :

„Danas smo se opet okupili da bismo se sjetili tih heroja koji su stali na branik hrvatske Domovine. Bio sam tada najmlađi liječnik Vojnog saniteta i na taj način dao svoj doprinos u obrani i spašavanju života. Ipak, sve počasti i zahvalnost najviše zaslužuju naši poginuli suborci i prijatelji. Zato im se uvijek o jer naša časna dužnost. Da ih se uvijek sa zahvalnošću sjećamo i nikada ih ne smijemo zaboraviti. Na taj način čuvamo snagu hrvatskog duha i opstojnosti iz ’90. godina kada se u krvi stvarala Hrvatska. Bio sam dio tih događaja koji me ispunjavaju tugom zbog naših žrtava, ali i ponosom što smo zajednički uspjeli čuvati i sačuvati naš Gospić, Liku i Hrvatsku.“

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI