Menu

ŽUPAN MILINOVIĆ PRISUSTOVAO DODJELI AKREDITACIJSKOG CERTIFIKATA OPĆOJ BOLNICI GOSPIĆ

Ispred ulaza u Opću bolnicu Gospić upriličena je danas svečanost i dodjela akreditacijskog American Accreditation Commission International (AACI) i ISO certifikata pa je na ovaj način ova bolnica postala prva i za sada jedina  ovakva  ustanova u  javno zdravstvenom  sustavu Republike Hrvatske.

Na svečanosti je u ime Vlade RH nazočio osobni izaslanik premijera Plenkovića, državni tajnik  prim dr. sc. Željko Plazinić, ravnatelj HZZO-a dr. Luciano Vukelić, predstavnik akreditacijske agencije Krešimir Antonio Paliska, župan ličko-senjski dr. Darko Milinović, biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić, biskupijski kancelar preč. Mišel Grgurić, predstavnici policije, Grada Gospića, Hrvatske vojske i brojnih ustanova.

Župan dr. Darko Milinović, nekadašnji liječnik, ministar zdravstva i ravnatelj Opće bolnice Gospić uputio je iskrene čestitke na ovom laskavom proznanju.

U ovaj sam medicinski tim uvijek vjerovao, vjerovali su i pacijenti pa Opća bolnica Gospić nije slučajno u anketama izabrana kao najbolja medicinska ustanova u RH. Nema nam veće časti nego li kada vam pacijenti daju takvo priznanje. Volio bih da smo danas stavili fotografiju ove bolnice iz Domovinskog rata. Ovdje ispred nas je bila  je kasarna zločinačke JNA, 200 metara iza nas prva linija obrane Gospića. Bila je to jedina takva ustanova koja nikada nije bila zatvorena. Pred rat ovdje je radilo 326 ljudi, kada je rat počeo ostalo nas je svega 76. Od tih 76 časnih ljudi svi su zaslužni za ovo što smo danas došli pozdraviti i proslaviti. Ova bolnica je simbol prkosa, hrabrosti i profesionalizma. U podrumu ove bolnice čuvali smo živote onih koji su se borili za Hrvatsku. Pod stalnom neprijateljskom vatrom. Ne treba se vraćati u prošlost, ali je ne smijemo niti zaboraviti. Gospićka je bolnica i danas opet prva. Kao i u ratu svi iz ove bolnice su i danas dali svoj obol da bi se stekao ovaj certifikat, laskavo priznanje struke, prvo ovakve vrste u Hrvatskoj“, naglasio je župan Milinović.

Cerifikat su iz ruku Krešimira Antonia Paliske u ime Opće bolnice primile ravnateljica dr. Sandra Čubelić i njezina pomoćnica za kvalitetu medicinskih usluga dr. Ivanka Krmpotić.

 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI