Menu

OTVORENA 22. JESEN U LICI

Na Trgu Stjepana Radića u Gospiću otvorena je  22. po redu  tradicijska izložba „Jesen u Lici. Na posebno prilagođenim štandovima pod malim šatorima na Trgu Stjepana Tadića svoje proizvode izložilo je 170 OPG-a iz šest županija, Grada Zagreba i BiH. Zbog epidemioloških razloga uzvanici su po prvi puta tijekom svečanog otvorenja stajali, uz propisanu distancu nazočnih.

Ove godine je na Jeseni u Lici je prvi puta sudjelovao predsjednik RH Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede RH Marija Vučković.

U ime Organizacijskog odbora Jeseni u Lici župan dr. Darko Milinović nije dvojio kako se ova priredba etablirala i postala vrlo prepoznatljiva i izvan granica Hrvatske.

-Ponosan sam jer imamo Sinjsku alku, imamo Vinkovačke jeseni, ali imamo i „Jesen u Lici“. Malo prije je jedan gospodin pitao što je s Belom nedejom? Ta manifestacija nije održana. Rekao sam da ću „stati na zadnje noge“ samo da je ova priredba održi. A „Bela nedeja“? Tamo još uvijek prevladavaju oni koji su u lockdownu. Treba načiniti sve da bi se u suživotu s virusom živjelo. Ove vrijedne izlagače tako treba pustiti da žive. Nema mjesta pesimizmu i nema mjesta malodušju. Mi smo ovdje pomalo tvrdoglavi. Kako 1991. godine, tako i danas. Gospodine predsjedniče moram istaknuti da ste prvi hrvatski predsjednik koji je na ovoj manifestaciji. Mi vašu nazočnost želimo iskoristiti u PR smislu. Od ustoličenja Gospićko-senjske biskupije s nama je uvijek dr. Mile Bogović, danas i biskup Zdenko Križić…Kad sam postao župan rekao sam, ajmo napraviti Jesen u Lici na otvorenom, nisu dali jer se uvijek bojimo kiše. Ovo je mali grad u velikom gradu. Ja i predsjednik smo maloprije razgovarali pola sata u četiri oka, dotakli smo se mnogih tema.. Mi smo mali grad, ali najveći u Hrvatskoj jer smo dali jednog Nikolu Teslu i Antu Starčevića. Mi smo veliki i super-veliki grad. S nama su izlagači iz šest županija i Grada Zagreba. Ovdje je danas Hrvatska u malom i mi to jesmo. Drago mi je da danas opet s nama Zbor „Vila Velebita“. I ja s njima znam zapjevati, ali ipak češće u svojem bajkerskom klubu, našalio se župan i  posebno spomenuo podatak kako je u Ličko-senjskoj županiji porast broja OPG-a za 13 posto.

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI