Menu

Priopćenje župana dr. Darka Milinovića

S tugom sam primio vijest da nas je napustio naš biskup u miru mons. dr. Mile Bogović.  U prvim godinama njegovog rada imao sam tu čast sudjelovati u povijesnom projektu izgradnje Crkve hrvatskih mučenika koja ponosno i neizbrisivo stoji kao simbol stradanja hrvatskog naroda.

Ali jednako tako imao sam, slobodno ću reći i privilegij biti svjedokom njegovih zadnjih dana boravka u gospićkoj bolnici kada sam  biskupu kao i ostalim pacijentima pokazivao vježbe koje je potrebno raditi u takvim situacijama. Prvog dana boravka u bolnici bio je vedar, pun humora kao što je bio cijeli svoj život. Krenuo sam hodnikom pitajući sestre u kojoj je sobi biskup Bogović, čuo je to i odgovorio ponovno u šali: „ Župane ne traži zdravoga među bolesnima.“ I te riječi oslikavaju njegov optimizam i nadu i u tim trenucima. 

 U svoje ime i u ime Ličko-senjske županije izražavam sućut obitelji, biskupu mons.mr. Zdenku Križiću, svim crkvenim službenicima i velikodostojnicima i neka nam naš biskup počiva u miru u svojoj Hrvatskoj koju je toliko volio.

                                                                                               Ž U P A N

                                                                                          dr. Darko Milinović 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI