Menu

Ličko-senjska županija pomaže u projektima energetske obnove Domova za starije i nemoćne

U Kabinetu župana održana je danas završna konferencija za medije vezano za završetak  radova na projektu Energetska obnova zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Ličko – senjske županije. Govoreći o završetku projekta poboljšanja energetske obnove ovih ustanova župan dr. Darko Milinović  ustvrdio osnovne značajke i vrijednost projekta.

-Vrijednost projekta je oko 3,3 milijuna kuna. Ono što karakterizira ovaj projekt, kao i za mnoge projekte realizirane u Ličko-senjskoj županiji, mi smo na Natječaje aplicirali za oko 30 milijuna kuna. Nismo pro tome dobili niti jedne lipe. Ukupno je s prostora naše županije bilo projekata vrijednih oko 60 milijuna kuna, ali nitko nije prošao taj tzv. najbrži prst. Sa svim nedaćama s kojima smo se borili bio je i takav postupak za koji sam uvjeren da će otići u povijest. Ova županija je izdvojila oko 1,4 milijuna kuna, a bez toga ne bi zaživjeli niti ostali projekti energetske obnove u  vrijednosti većoj od 2 milijuna kuna. Riječ je Domovima zdravlja i Domovima za stare i nemoćne osobe. Zajedno sa decentraliziranim sredstvima to je ukupno oko milijun eura. Ovaj projekt je tim važniji što će značiti ugodniji smještaj za stare i nemoćne, ali i financijske je prirode jer će tim ustanovama značiti uštedu od 63 posto u potrošnji energenata. Također ističem da smo pri tome dobili i 1,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU-fondova, naglasio je novinarima župan Milinović.

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne Gospić Ivan Bronzović naglasio je neke detalje ovoga projekta.

-Nakon ovih ulaganja sljedeći je projekt Dom u Udbini. Ovaj je projekt prijavljen za EU-fondove odakle smo za sada dobili 2 milijuna kuna. Tak projekt će u konačnici iznositi oko 4 milijuna kuna, a već smo ga prijavili na Natječaj Ministarstva regionalnog razvoja. Tako sam uvjeren da će sve ove ustanove u narednoj godini biti uključene u projekt energetske učinkovitosti, uvjeren je direktor Ivan Bronzović.

Prije godinu dana Skupština Ličko-senjske županije dala je suglasnost za izvođenje radova od strane tvrtke „Funda“ d.o.o. u vrijednosti od 3.049.698 kuna, od kojih Ličko-senjska županija sudjeluje  sa 1.053. 995 kuna.

 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI