Menu

Prijam povodom Dana dobrovoljnih darovatelja krvi

U povodu Dana dobrovoljnih darovatelja krvi, 25. listopada zamjenica župana Ivana Tomaš sa suradnicima upriličila je prijam za predstavnike Društva crvenog križa Ličko – senjske županije i delegaciju dobrovljnih darovatelja krvi Ličko – senjske županije.

Na prijamu je zamjenica Tomaš uz pozdravne riječi uputila čestitke svim darovateljima krvi na njihovom  Danu koji se obilježava u Hrvatskoj od davne 1953. godine i zahvalila im na  nesebičnosti i humanosti koja ima neprocijenjivu vrijednost ,  jer je darovanje krvi visoko moralan i ljudski čin kojim se spašavaju ljudski životi.

U ime dobrovoljnih darovatelja krvi s područja Županije na prijamu i podršci Županije u radu i aktivnostima Društva zahvalio se ravnatelj Društva crvenog križa Ličko – senjske županije Vlado Brkljačić te istaknuo da u okviru Društva djeluje pet gradskih i općinskih društava koji u redovitim godišnjim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, ali i u izvanrednim situacijama  prikupe od 1000-1200 doza krvi. Naglašava da se iz godine u godinu povećava broj dobrovljnih darovatelja krvi te da se  akcijama pridružuje sve veći broj mladih što je za svaku pohvalu. Svako darovanje krvi dobrovoljnog darovatelja od iznimne je važnosti i veliko je humano i ljudsko djelo, bilo ono prvi put ili više puta kao što su to učinili naši brojni članovi, dodao je ravnatelj Brkljačić.

Na kraju, zamjenica Tomaš je još jednom zahvalila svim članovima Društva i dobrovoljnim darovateljima krvi na njihovoj humanosti i solidarnosti koju ovim dijelom iskazuju s nadom da će i dalje nastaviti sudjelovati u akcijama darovanja te zaželjela organizatorima puno uspjeha u njihovoj provedbi u sljedećoj godini s nadom da će se u akcije darovanja uključiti novi darovatelji.

24102014

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI