Menu

Održana 36. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

Župani složni – izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti pogubne za hrvatsko javno zdravstvo

Na 36. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održanoj u Skradinu, hrvatski župani raspravljali su o Nacrtu prijedloga izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakonu o zdravstvenom osiguranju i važnosti funkcioniranja sustava obrane od tuče. Nakon što su prihvaćeni prijedlozi s 35. sjednice i izvješća o učinjenim aktivnostima, na inicijativu dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića pokrenuta je rasprava o Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i Zakonu o zdravstvenom osiguranju.

-Užasnut sam trenutačnim događanjima oko Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Županije su  te pod čijom su ingerencijom domovi zdravlja koje smo sanirali, a sada se to hoće prikazati pogrešnim – kazao je Dobroslavić.

Izvršni odbor smatra da bi izmjene koje predlaže Ministarstvo zdravlja mogle imati poguban utjecaj na sustav javnog zdravstva u Hrvatskoj. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina nadodao je kako se prijedlozi Izmjena zakona protive načelima jednake zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj, a predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić istaknuo je kako je već stupio u kontakt s Ministarstvom zdravlja i da čini sve kako bi se stanje popravilo. Odlučeno je da će Hrvatska zajednica županija ponovno reagirati na prijedloge izmjene navedenih zakona i poduzeti sve potrebne korake kako bi se zaštitili korisnici sustava javnog zdravstva u Republici Hrvatskoj – građani. Još jedna od tema o kojoj se raspravljalo na sjednici bila je važnost funkcioniranja sustava obrane od tuče, vezano uz koju je Hrvatska zajednica županija već uputila dopis Ministarstvu poljoprivrede u kojem traže preciziranje financiranja iz sredstava proračuna županija.

Nakon 36. sjednice, članovi Izvršnog odbora uputili su se na otvorenje Sajma agroturizma Šibensko-kninske županije, koji se već sedmu godinu za redom održava u Skradinu. Sajam agroturizma otvorio je ministar turizma Darko Lorencin.

U ime Ličko – senjske županije sjednici Izvršnog odbora nazočili su zamjenica župana Ivana Tomaš i ravnatelj Razvojne agencije LIRA Drago Vlainić.

04052015

 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI