Menu

popis banner-2

Predstavnici županije na predstavljanju fotomonografije Skriveni biseri hrvatskih županija

U velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu, Hrvatska zajednica županija predstavila je svoj izdavački prvijenac – fotomonografiju Skriveni biseri hrvatskih županija – koja na više od 180 stranica objedinjuje već dobro poznate, ali i zanimljive nepoznate informacije o kulturnim, povijesnim ili prirodnim znamenitostima svih hrvatskih županija. Okupljene je pozdravio gradonačelnik Milan Bandić, a svoj komentar na vrijedno izdanje dali su i dosadašnji predsjednici udruženja koje okuplja sve jedinice područne (regionalne) samouprave u Hrvatskoj: primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić te šibensko-kninski župan Goran Pauk.

„Prošlo je dosta godina od osnutka Hrvatske zajednice županija. Krenuli smo s nekoliko zainteresiranih županija, a danas je to udruga koja okuplja sve županije i Grad Zagreb. Vidjeli ste naše slike, čuli naše pjesme. Svaki kraj ima prekrasnih značajki, a kad prolistate knjigu, shvatite koliko je Hrvatska lijepa. Svakome je njegova zemlja lijepa, ali nama je Hrvatska najljepša“, istaknuo je osnivač i prvi predsjednik Hrvatske zajednice županija Zlatko Komadina.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk rekao je da je zadaća fotomonografije bila pokazati što sve županije imaju – ljepote, situacije, krajeve. „Jedna regionalna ljepota sažeta je u ovu knjigu;prekrasan dokument koji stvarno pokazuje da imamo puno toga čim se možemo dičiti. Hrvatska je zaista komadić raja na zemlji, a u tom raju i županijezauzimaju svoje mjesto.“, naglasio je Pauk.

Svoj pečat stranicama fotomonografije dalo je uredništo sačinjeno od predstavnika svih dvadeset županija i Grada Zagreba radeći na projektu posljednjih osam mjeseci. Listajući ovo izdanje, otkrit ćete kako je Lika dobila ime, koja je županija prva uvela hrvatski jezik u službenu ili pak zašto u svibnju nema vjenčanja u Šibeniku, te tako pobliže upoznati i istražiti pravo malo bogatstvo nenametljivih, a iznimno vrijednih bisera. Pomnije upoznavanje svih županija Lijepe Naše čitatelja će iznenaditi, obogatiti njegovo znanje i, nadaju se u Zajednici županija, potaknuti ga da krene u potragu za njima. Upravo je to bio cilj i smisao fotomonografije Skriveni biseri hrvatskih županija koja potvrđuje da je Hrvatska komadić raja na zemlji. U narednoj godini Hrvatska zajednica županija planira fotomonografiju tiskati na engleskom jeziku, a prvo izdanje možete prolistati i u elektroničkom obliku na stranici www.hrvzz.hr.

Predstavljanju fotomonografije u ime Ličko – senjske županije prisustvovali su Sanjin Rukavina, zamjenik župana, Drago Vlainić, ravnatelj Razvojne agencije LIRA i Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko – senjske županije.

09122015

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI